Εορτασμός Δεκαπενταυγούστου

 

Με τη χάρη της Παναγίας μας, αξιωθήκαμε και εφέτος, φυσικά σε διαφορετικές συνθήκες από τα άλλα έτη, να ζήσουμε το Πάσχα του καλοκαιριού, τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκαν όλες οι ιερές ακολουθίες. Σε όλη την περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τελούνταν Θείες Λειτουργίες καθώς και οι ιερές παρακλήσεις προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, σε μερικές από τις οποίες χοροστάτησαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. ΣΑΒΒΑΣ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ολύμπου κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ.

Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, της ιεράς παρακλήσεως χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. ΣΑΒΒΑΣ, ενώ μετά το πέρας της παράκλησης, όλο το εκκλησίασμα μετέβηκε στο παλαιό ελαιοτριβείο της Ιαλυσού (ιδιοκτησία της ενορίας Ιαλυσού), το οποίο η εκκλησιαστική επιτροπή, το ανακαίνισε εκ βάθρων και δημιούργησε το νέο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού, το οποίο ήταν πόθος πολλών κατοίκων της Ιαλυσού επί πολλά χρόνια. Την ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΣ.

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020, τελέστηκε ο Όρθρος και η ακολουθία του επιταφίου προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, έλαβε χώρα Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.

Οι εορταστικές ιερές ακολουθίες ολοκληρώθηκαν την 15η Αυγούστου 2020, με τον εορτασμό της Κοιμήσεως Θεοτόκου και με τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ και συλλειτουργούντων των Αγίων Αρχιερέων, Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Νουβίας κ.κ. ΣΑΒΒΑ και Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ.

Ελληνικά